Aan de Stegge demontage SWD motor Boezemgemaal


  • 16 November 2016
  • Demontage
Project Beschrijving

Omschrijving van de werkzaamheden : 

Oktober 2013 is  aan ons  de opdracht gegund voor het uitvoeren van demontage en transportwerkzaamheden ten behoeve van de renovatie van werktuigkundige installaties  op de locatie Bozemgemaal te Gouda.

Een van de uitdagingen was dat de  2 stuks Stork Werkspoor Diesel motoren (gewicht 30 ton per stuk) en 3 stuks pompen  indertijd in delen zijn aangevoerd en terplaatse zijn opgebouwd gezien de aanwezige kelderconstructie waarop de installaties staan opgesteld echter zijn de betreffende motoren  door partijen overgenomen met het  gegeven dat deze intact blijven.

Gezien de max. toelaatbare vloerbelasting zijn hiervoor door ons de vereiste berekeningen opgesteld en de aanwezige  transportroute voorzien van stempelsconstructies  waarbij  het intern horizontaal transport is  uitgevoerd middels de inzet van hydraulische sledebalken.

Hierbij  is het betreffende leidingwerk gedemonteerd,omhoog brengen van de motor middels hydraulische vijzels,montage van een transport/hijsframe,aanbrengen van hydraulisch sledebalken en het zijdelings verplaatsen vanaf de fundatie naar de zijkant van het pompgebouw.

Aansluitend het verplaatsen van de sledebalken in lengterichting onder het transportframe,intern horizontaal transport middels de bouwkundige opening naar buiten,verladen middels 1 x 100 tons weg/terreinkraan en het transport naar Papendrecht.

Over het bedrijf

Opdrachtgever Aan De Stegge Goor
Locatie Boezemgemaal Gouda

Neem contact met ons op


Een demontage project? Mail ons voor een vrijblijvende offerte.